Wat is salsa?

Salsa is een expressieve dans die is ontstaan rond 1920 in Cuba. Het is een van de weinige dansen waar ritme en emotie zo hand in hand gaan. In oorsprong wordt salsa met partner gedanst. Door de jaren heen kent de oorspronkelijke salsa inmiddels zoveel varianten dat ook dit niet meer de basis vormt. Een van de meest sierlijke stijlen is Los Angeles Salsa.

 

Waarom L.A. Style?

L.A. Salsa is er voor jou als je houdt van dansen die net dat tikkeltje meer elegantie en afwerking combineren met dansen vanuit het buikgevoel. De nadruk ligt op sierlijke figuren en stijlvolle details, binnen een zwoel en zuiders kader. Een ideale samensmelting dus tussen passie en elegantie.

 

Waarom bij David Maes?

Ritme en techniek, dat zijn de basiselementen van de lessen van David.
Hij leert zijn leerlingen in de eerste plaats om vertrouwd te worden met het ritme in de klanken van salsa.
Zodra ze dit onder de knie hebben, wordt dansen op salsa een natuurlijke beweging. Om dit dan ook op de elegante wijze van L.A. Salsa te realiseren, besteedt hij grote zorg aan techniek.
Daarom is hij gekend en gerespecteerd om zijn individuele aanpak en aandacht voor details

 

Lees hier enkele quotes van overtuigde leerlingen:

"David heeft mij geholpen om mijn eigen dansstijl te ontwikkelen. Door Davids geduld en professionele kijk op dansen weet hij mensen te motiveren en te bewegen, zowel beginnende dansers als gevorderden. Zijn heldere stap-voor-stap aanpak draagt bij aan een gevarieerd en goed opgebouwd lespakket. Ik heb alle lesblokken met plezier meermaals doorlopen en kijk terug op een fijne en vooral leerzame tijd!"

Timothy Van Bambost

 

"David Maes has by far the best skills and groove to teach you how to move like a salsa star "

Maya Van Nooten

 

"Salsa bij David is gewoon super! Elke les nieuwe moves, goed uitgelegd, leuke mensen en gouden tips om je niveau op te krikken. Thanks David!"

Kris Vermeire

dansende mensen